W związku z pismem Rzecznika Praw Dziecka CUS w Dopiewie opracował broszurę informacyjna dotyczącą bezpłatnej pomocy psychologicznej dla dzieci i...
Cele innowacji: Wzmacnianie zachowań prozdrowotnych poprzez propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Współpraca ze środowiskiem lokalnym.
Podczas zajęć uczniowie poszerzą swoją wiedzę na temat zdrowego odżywiania. Wykonają w klasie przetwory na zimę wykorzystując owoce i warzywa z plantacji ekologicznej. Odwiedzą Przetwórnię Owocowo-Warzywną w Dąbrówce. Będą degustować przetwory w okresie jesienno-zimowym. Założą ogródek ekologiczny wiosną 2023r.
Termin realizacji: ROK SZKOLNY 2022/2023
Poziom: klasa 2
Przedmioty: edukacja wczesnoszkolna (przyrodnicza, zdrowotna)
Autor: Anna Wiśniowska
ul. Malinowa 41
62-070 Dąbrówka
tel. 61 64 60 891